Konsertguiden

Får man bra ljud med bluetoothhögtalare?

Någon gång i början av 90-talet var det inte helt ovanligt att se (och höra) ungdomar med sina freestyles som var kopplade till externa högtalare. Ljudet var extremt dåligt, men det gick att ta med dem till stranden, till festen eller till och med till skolan - till lärarnas förtret! 

Idag är det helt annorlunda. Nu har vi bluetooth-högtalare. De finns att köpa nästan överallt där det säljs elektronik och precis som med så mycket annat elektroniskt så gäller det att ha lite koll innan man spenderar pengar så man inte köper skräp. För det finns ruskigt dåliga exemplar på marknaden, och det finns de som är riktigt bra. På bastitest24.se har de testat ett flertal bluetooth-högtalare och tagit fram en topplista och jag håller med dem! Med en av de högtalarna som man hittar i den listan så får man bra ljud, inget snack om saken!

Högtalare att hålla sig borta från

Men vilka bluetooth högtalare ska man då hålla sig borta från? Bastitest24.se har inte tagit fram en jumbolista. Det gör inte jag heller men du ska få några bra tips så att du slipper köpa de allra sämsta högtalarna.

  • Amazons billigaste exemplar. Det står att de kostar över 1 200 kronor egentligen, men nu har de 98% rabatt! Stay away säger jag! Den högtalaren håller kanske en vecka. 
  • Gratis högtalare du får genom att acceptera en prenumeration. Skräp! Det enda du kommer att få är de tidningar du betalt för och en högtalare som ska till återvinningen. 

Mina bästa två tips är att hålla sig undan de allra billigaste varianterna av bluetooth-högtalare om du vill ha bra ljud. En bra högtalare kostar några kronor, och det SKA de göra. 

8 Aug 2021