Konsertguiden

Led belysning har förändrat konserter

När man befinner sig på konserter så kanske man inte alltid lägger märke till något annat än själva artisten och publikhavet man befinner sig i. Med det är väldigt mycket som hänt inom branschen under senare år och många konserter ser betydligt häftigare ut än tidigare utan att någon egentligen reflekterar över detta. Men vad är det då som har förändrats kan manundra?.

Det är framförallt ljusshowerna som är betydligt häftigare idag än för bara några år sedan och det kan vi tacka den moderna led tekniken för. Led belysning som revolutionerat vår värld har skapat nya möjligheter inom konsertvärlden som tidigare inte ens fanns på kartan. Showerna är inte bara mer imponerande än tidigare utan också bättre från en ekonomisk synvinkel. De gamla halogen strålkastarna drar onödigt mycket energi vilket naturligtvis blir dyrt i längden. Tack vare nya led strålkastare så förbrukas endast en femtedel av den total energiförbrukningen.

Vart kan man hitta de bästa strålkastarna?

Hos Ljusgiganten hittar du ett av marknadens bästa led strålkastare med wattstyrkor på upp till 2000W. Dessa pjäser lämpar sig framförallt allt för större och proffesionella evenemang eller konserter av olika slag som vill skapa de rätta förutsättningar för både underhållare och publik. Strålkastare finns tillgängliga i både varmvit och kallvit ljus men också som RGB för att uppnå extraordinära effekter. Det gäller att man planerar belysningen i minsta detalj för att kunna få ut en maximal effekt i slutändan vilket de flesta ljusdesigners är väl medvetna om. En led strålkastare blir dock mindre effektiv gentemot halogen lampan ju högre upp i wattskalan man kommer.

5 May 2017